Маргарита Димитрова и Иван Стръмски пред InfoZ.bg: Изкуственият интелект трансформира правосъдието

Колегите ни от ИРПИ ЧСИ Маргарита Димитрова и ЧСИ Иван Стръмски споделиха своите впечатления от участието си в Срещата на правните професии с Изкуствения интелект пред InfoZ.bg.

Да ви припомним: на 16 януари представители на правните професии – адвокати, юрисконсулти, нотариуси, частни съдебни изпълнители, съдии и прокурори – се събраха по инициатива на ИРПИ, за да обсъдят как технологията може да преобрази техните професии.

Частните съдебни изпълнители подчертаха, че изкуственият интелект ще намери място във всяка правна дейност, като значително увеличи ефективността и продуктивността на специалистите. Това обещава подобрение в предоставянето на юридически услуги и огромни ползи за обществото като цяло.

Димитрова и Стръмски обсъдиха как технологията може да ускори правните процеси, като например вдигането на банкови запори и обработката на документи. Това ще доведе до по-бързо приключване на делата, което е от съществено значение за ефективността на правосъдната система.

В този динамичен и все по-технологичен свят, ние от ИРПИ, сме ангажирани да ви държим в течение с последните новости и развития в областта на правосъдието. Следете ни за повече информация и анализи за бъдещето на правото, докато навлизаме все по-дълбоко в ерата на изкуствения интелект!

Цялото интервю може да видите ТУК

ИРПИ, развитие на принудителното изпълнение в България
Scroll to Top